multilingual links

Switch to the English version of this blog.

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws:
Onze trip in Zuid-Amerika zit er op. We hebben de hete Brazilaanse zomer weer geruild voor de koude, maar zonnige Montrealaise winter. Recent plaatsten we de nog de verhalen van Buenos Aires en Brazilie online.
Volg de links in de balk hierboven om terug te keren naar de verhalen per land. Wil je alle foto's nog eens bekijken klik dan hier.

1/24/2011

CHILI-ARGENTINIE

1. Road trip in Noord-Argentinie
Onze eerste stop in Argentinie was Salta. Daar ontmoetten we Paul en Sanne opnieuw en huurden een auto voor een road trip door Noord-Argentinie. Deze trip bracht ons van Salta via Cafayate, Tafi del Valle, Cordoba en Mina Claveros tot in Mendoza. Wine, Soccer and Scenery.
Lees ons verhaal hier.
De foto's vind je hier.

2. Santiago de Chile
Na onze road trip staken we de grens over naar de hoofdstad van Chili, Santiago. We waanden ons even in een Europese grootstad.
Hier lees je hoe wij de stad ervaarden.
De foto's van de grootste Chileense vlag ooit vind je hier.

3. Punta Arenas
4 uurtjes vliegen vanuit Santiago bracht ons in Punta Arenas, de meest zuidelijke stad van Chili. We zitten plots in Patagonie, kan het exotischer?
Hier lees je wat we van het stadje vonden en waar de pinguins zich schuil hielden.
De foto's vind je hier.

4. Torres del Paine
Vijf dagen lang trokken we, gepakt en gezakt, door het schitterende nationale park Torres del Paine in het uiterste Zuiden van Chili. Hoge pieken, helblauwe meren, krakende gletsjers en mooie bloemenvelden. Een van de absolute hoogtepunten van heel onze trip.
Lees hier het verhaal.
De schitterende foto's vind je hier.

5. Parc Nacional de los glaciares
We staken terug de grens over en samen met Pieter en Mieke huurden we in El Calafate (ARG) een auto voor een bezoek aan het Nationale Park der Gletsjers. Absolute blikvanger hier is de Perito Moreno gletsjer; immens en je kan er enorm dicht bij de vallende ijsblokken komen.
Lees hier het verhaal.
De foto's vind je hier.

6. El Bolson en Lago Puelo
In El Calafate stapten we op een bus voor een schitterende 28u durende rit langs de verlaten route 40 naar El Bolson. Daar genoten we een dagje van wat het stadje te bieden heeft en spendeerden we een tweede nacht in ons tentje in het Parc Nacional de Lago Puelo.
Lees hier het verhaal.
De foto's vind je hier.

7. Bariloche
Bariloche ligt in het midden van het Parque Nacional Nahuel Haupi, aan het gelijknamige meer. Het stadje staat bekend als de chocolade hoofdstad van Argentinie en is er de grootste binnenlandse toeristische trekpleister. Het landschap is er postkaart-klaar.
Lees hier over onze ervaringen in Bariloche en het nationale park.
De foto's vind je hier.

8. Buenos Aires
Onze laatste stop in Argentinie was de hoofdstad Buenos Aires. Hier werd Maradonna groot, ontstond de Tango, hier praten de mensen nog steeds gepassioneerd over Eva Perron, is shoppen tot een kunst verheven en vertrekt tegenwoordig de Dakar-rally. We weten er nu meer over.
Via deze link kom je meer te weten over ons verblijf in BA.
De foto's vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten