multilingual links

Switch to the English version of this blog.

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws:
Onze trip in Zuid-Amerika zit er op. We hebben de hete Brazilaanse zomer weer geruild voor de koude, maar zonnige Montrealaise winter. Recent plaatsten we de nog de verhalen van Buenos Aires en Brazilie online.
Volg de links in de balk hierboven om terug te keren naar de verhalen per land. Wil je alle foto's nog eens bekijken klik dan hier.

1/24/2011

Rio de Janeiro - 5. Terug in Rio - het strand van Copacabana en afscheid van onze Braziliaanse familie

Woensdag 12 Januari 2011
We hadden in totaal al twaalf dagen in Rio de Janeiro, a Capital, verbleven, maar we hadden nog geen enkele namiddag op het strand van Copacabana doorgebracht. Copacabana zou dus onze volgende stop worden. We hadden op voorhand een kamer geboekt in het Mellow Yellow Backpackers hostel en deden niets liever dan onze bagage daar onmiddellijk achter te laten nadat we Rio weer hadden bereikt. Vlug even wat was afgooien bij de fast service wasserij, een pizza-tje binnenwerken en naar het strand. We hadden er ondertussen al een gewoonte van gemaakt op warme dagen een parasol en strandstoel te huren, samen voor 10 Reais (5euro), en nestelden ons op het strand van Copacabana. Onvermijdelijk bij een bezoek aan Rio de Janeiro. Dit is echter duidelijk het toeristenstrand. Hier hoorden we veel meer Engels, op Ipanema werd er steevast Portugees gesproken. De golven waren hier echter van hetzelfde kaliber als op Ipanema, pretty well built. We lieten het toeristische karakter van het strand er ons echter niet van weerhouden om met ons tweetjes te genieten op het strand van f**in Copacabana.
Tegen zeven uur begonnen we onze tocht naar het huis van Fafa's moeder waar nog een deel van onze bagage stond. Het koste ons uiteindelijk twee uur en een half om de avondspits te trotseren en aan te komen in Jacarepagua. We werden daar echter weer heel erg warm verwelkomd en het eten dat we voorgeschoteld kregen, dit keer bereid door Marc, was opnieuw uitstekend. Tegen half elf namen we afscheid van onze Braziliaanse familie en onze "Canadese" vrienden en keerden terug naar Copacabana. Een half uurjte strand voor het slapengaan en morgen eindelijk (jammer genoeg) definitief weg uit Rio de Janeiro.

Donderdag 13 Januari 2011
Al vroeg in de ochtend begaven we ons, gepakt en gezakt, richting o rodoviario (bus terminal). Rond de klok van 11 stapten we daar op een bus naar Angros dos Reis om dan onmiddellijk de oversteek naar Ilha Grande te maken waar het paradijs op aarde op ons lag te wachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten