multilingual links

Switch to the English version of this blog.

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws:
Onze trip in Zuid-Amerika zit er op. We hebben de hete Brazilaanse zomer weer geruild voor de koude, maar zonnige Montrealaise winter. Recent plaatsten we de nog de verhalen van Buenos Aires en Brazilie online.
Volg de links in de balk hierboven om terug te keren naar de verhalen per land. Wil je alle foto's nog eens bekijken klik dan hier.

12/26/2010

Santiago de Chile

Vrijdag 10 December 2010 - Zaterdag 11 December 2010
Onze road trip zat er officieel op, we hadden daags voordien onze wagen ingeleverd en het was nu tijd om ook van Sanne en Paul afscheid te nemen. Met spijt in het hart, want we hadden twee heerlijke weken samen gespendeerd. Wij namen vanuit Mendoza een bus richting Santiago de Chile voor de vierde grensovergang en het vijfde land op onze trip, Paul en Sanne zouden 's anderendaags richting Buenos Aires reizen. De vijfde grensovergang was degene met de zwaarste controle; terwijl we anders gewoon twee stempeltjes gingen halen werd nu alle bagage individueel gecontroleerd, met fruithond (als tegenhanger van de drugshond) en alles. Geen probleem echter, we mochten door. We kwamen relatief laat aan in Santiago en hielden het bij een hamburger, een biertje en een partijtje pool.
Omdat we slechts een dag hadden in Santiago besloten we op donderdag een ticket te kopen voor de hop-on, hop-off bus om toch op korte tijd een beeld te krijgen van de stad. Dat lukte aardig en Santiago deed ons aan als een mooie verzorgde stad. We beperkten ons dan wel tot het centrum en het meest toeristische gedeelte van de stad. We namen de funicular naar de cerro San Cristobal voor een zicht over de stad, wandelden door het centrum (Plaza Major, Mercado Central, Palace del Gobierno,...) en liepen een stukje langs de rio Mapocho waar je van het ene park in het andere valt (Los Reyes, Venezuela, Forestal en Balmaceda). 's Avonds begaven we ons richting Av. Manuel Montt, de uitgaans- en restaurantbuurt van de Providencia wijk waar ook ons hostel lag voor een korte avond in een supergezellig kunstig restaurantje. 's Anderendaags moesten we er vroeg uit voor een vlucht naar het zuiden van Chili.

Bekijk hier de foto's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten