multilingual links

Switch to the English version of this blog.

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws:
Onze trip in Zuid-Amerika zit er op. We hebben de hete Brazilaanse zomer weer geruild voor de koude, maar zonnige Montrealaise winter. Recent plaatsten we de nog de verhalen van Buenos Aires en Brazilie online.
Volg de links in de balk hierboven om terug te keren naar de verhalen per land. Wil je alle foto's nog eens bekijken klik dan hier.

12/26/2010

Bariloche

Vrijdag 24 December
We hadden op voorhand een hostel geboekt in Bariloche omdat men ons had verteld dat het hier wel erg druk kon zijn. We belden aan bij het hostel en werden verwelkomd door Bruno (25), geen personeel van het hostel, maar een andere gast uit Buenos Aires. We wachten nog even op iemand van het hostel die ons zou kunnen inchecken, maar toen duidelijk werd dat er niemand meer ging komen opdagen - het was tenslotte Kerstavond - namen we het heft in eigen handen. Op het reservatieblad van het hostel konden we zien welke kamer (gelukkig waren er maar 5 kamers in het hostel) voor ons gereserveerd was en we installeerden ons daar. Bruno en diens moeder (Myriam) hadden lamskotteletjes voorzien voor het avondeten, er was nog wat sla en ricola, tomaten vonden we in de koelkast en wijn was voorhanden. Wij droegen ons steentje bij door chips te voorzien en de BBQ aan te steken om het vlees te bakken. Samen met Stacey (24-USA) en Paula en haar 6-jarige dochtertje (Buenos Aires) genoten we met Bruno en Myriam van een heerlijk, gezellig Kerstdinner afgerond met een chocolade dessert. Een prachtige kerst-avond.

Zaterdag 25 December
We hadden eigenlijk maar een volledige dag in Bariloche en besloten die te spenderen in het Llau Llau bos, een schiereiland in het Nahuel Haupi meer - het grootste waterreservoir in Argentinie. Het was een mooie omgeving, maar we hadden al over mooier terrein gewandeld. Na verloop van tijd begonnen de rietstengels die te laag over het pad hingen en me steeds de ogen probeerden uit te steken ook daning op mijn zenuwen te werken. De verschillende uitzichtpunten die we onderweg tegenkwamen waren echter wel dik de moeite. Het zicht deed vaak aan Canada denken, alleen waren de bergen rond het meer hier nog iets hoger en gaven de besneeuwde toppen het nog iets extra. Tegen 18h stapten we op een bus terug naar Bariloche waar we ons waagden aan een Kerst-fondu. Lekker en supergezellig. In ons hostel genoten we nog van een mate en een heerlijk ijsje dat we vanuit het centrum van de stad hadden meegebracht. Moe maar voldaan kropen we later in ons bedje. 's Anderendaags zouden we naar Buenos Aires vliegen. We waren er klaar voor.

Bekijk hier de foto's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten