multilingual links

Switch to the English version of this blog.

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws:
Onze trip in Zuid-Amerika zit er op. We hebben de hete Brazilaanse zomer weer geruild voor de koude, maar zonnige Montrealaise winter. Recent plaatsten we de nog de verhalen van Buenos Aires en Brazilie online.
Volg de links in de balk hierboven om terug te keren naar de verhalen per land. Wil je alle foto's nog eens bekijken klik dan hier.

12/26/2010

Punta Arenas

Zondag 12 December 2010 - Maandag 13 December 2010
De vlucht vanuit Santiago bracht ons in de loop van de namiddag tot in Punta Arenas. De meest zuidelijke stad van Chili aan het kanaal van Mangellaan. Aan de overkant van het water ligt Ushuaia en Vuurland (Tierra del Fuego). Nog een beetje verder naar het Zuiden en je bevindt je op Antartica. Het is het einde van de wereld en voelt ook zo aan. Op het eerste zicht sprak het stadje ons niet al te hard aan, maar na er even te hebben rondgelopen en de prachtige dijk aan de straat van Mangellaan (gloednieuw) te hebben bereikt, pasten we snel onze mening aan. We sliepen 's nachts in ons tentje in de tuin van het gezellige en spotgoedkope hostel independencia. 's Morgens beslisten we echter al vlug om de volgende nacht in het hostel zelf door te brengen. De stevige wind had ons 's nachts wakker gehouden en we zouden de volgende nachten nog vaak in ons tentje slapen.
Op maandag hadden we een uitstap naar Isla Magdalena gepland om daar het doen en laten van een grote pinguin-kolonie te gaan observeren. 's Morgens was echter al duidelijk dat de kleinere boot die we zouden nemen niet ging uitvaren wegens te veel wind. De ferry die anders altijd uitvaart, bleek tegen de middag ook niet te gaan uitvaren, om je maar een idee te geven van hoe stevig de wind was die er stond. We namen dus onze toevlucht tot een uitstap naar een andere (kleinere) pinguin-kolonie die met de bus bereikbaar is. We waren echter een beetje teleurgesteld met het aanzicht. De pinguins hadden blijkbaar ook niet zo veel zin om uit hun holletjes te komen op die dag en met de stevige wind die ons constant deed wankelen konden we hen geen ongelijk geven. Toch bleef het grappig om de pinguins van en naar de kust te zien waggelen, zeker als ze even omhoog of naar beneden moesten springen. De dag was echter niet volledig verloren, want we tikten beiden nog een windstopper aan een spotprijsje op de kop in de tax-free zone van de plaatselijke haven.

Bekijk hier de foto's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten