multilingual links

Switch to the English version of this blog.

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws:
Onze trip in Zuid-Amerika zit er op. We hebben de hete Brazilaanse zomer weer geruild voor de koude, maar zonnige Montrealaise winter. Recent plaatsten we de nog de verhalen van Buenos Aires en Brazilie online.
Volg de links in de balk hierboven om terug te keren naar de verhalen per land. Wil je alle foto's nog eens bekijken klik dan hier.

12/26/2010

Route 40, El Bolson en Lago Puelo

Dinsdag 21 December 2010 - Woensdag 22 December
Om 19u stapten we in El Calafate op een bus die we 's anderendaags om 23u slechts definitief achter ons zouden laten. De eerste kilometers waren echter al onmiddellijk prachtig en na twee uur stopten we in El Chalten waar we een prachtig zicht hadden op de Fitz-Roy bergketen. De reis begon dus goed, zeker toen we ook nog wat snacks kregen aangeboden door het chauffeursteam. We sliepen beiden verrassend goed op de naar Argentijnse normen normale bus. Tegen half zes 's morgens hield de bus voor een uurtje halt in een Estancia (boerderij) in een plaatsje wat zowat onze grootste "middle of nowhere"-ervaring tot nu toe moet geweest zijn. De zonsopgang was er prachtig. De rest van de busreis gebruikten we om wat bij te lezen en de blog up to date te krijgen. Behoorlijk tevreden over de trip kwamen we woensdag tegen 23h aan in het stadje El Bolson, dat ons meteen erg aansprak en waar we voor het slapen gaan nog een plaatselijk biertje probeerden en goed bevonden.

Donderdag 23 December
Geheel in de sfeer van het stadje maakten we van onze eerste dag daar een rustige dag. We wandelden een stukje de bergen in (12km is tegenwoordig een rustige dag voor ons) voor een prachtig zicht over de Rio Azul (blauwe rivier) vallei en op het stadje aan de voet van de Cerro Piltriquiton bergrug. Het pad was niet van dezelfde schoonheid als we de laatste weken gewoon waren, maar we zijn dan ook een beetje verwend en niet meer vlug tevreden. Eens terug in het stadje wandelden we nog wat rond op het kunst-marktje dat om de twee dagen plaatsvindt in het centrum en waar men niet enkel kunst, maar ook lekker eten aanbiedt. In de late namiddag pikten we onze rugzakken terug op aan ons hostel en zetten koers naar Lago Puelo en het gelijknamige nationale park. Daar zetten we in lichte motregen ons tentje op, kookten we een heerlijke soep met pasta-maaltijd zoals we die van in Torres del Paine gewoon waren en genoten we met een wijntje uit Mendoza nog wat na bij een kampvuurtje.

Vrijdag 24 December
De ochtend voor kerstmis werden wij wakker in ons tentje met het geluid van lichte motregen. We verzekerden er ons iets later nog eens van dat kampeerontbijt veel beter is dan eender welk ander ontbijt dat je in een stad (uitgezonderd Montreal...) aangeboden kan krijgen en begaven ons in de bossen rond het Puelo meer. Aan vogels allerhande (buizerd, reiger en nog wat andere ongeidentificeerde exemplaren) geen gebrek en ook de flora liet ons niet onbewogen. Vooral de Quetri boom die veel weg heeft van een wel heel erg uit de kluiten gewassen palm/buxus-struikje maakte indruk. 's Namiddags keerden we terug naar El Bolson voor een korte kerstavond skype-sessie met de familie en stapten we op een bus naar Bariloche, waarbij we alweer konden genieten van een prachtige scenery.

Bekijk hier de foto's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten