multilingual links

Switch to the English version of this blog.

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws:
Onze trip in Zuid-Amerika zit er op. We hebben de hete Brazilaanse zomer weer geruild voor de koude, maar zonnige Montrealaise winter. Recent plaatsten we de nog de verhalen van Buenos Aires en Brazilie online.
Volg de links in de balk hierboven om terug te keren naar de verhalen per land. Wil je alle foto's nog eens bekijken klik dan hier.

11/08/2010

Welcome to Peru

Zondag 17 - Dinsdag 19 Oktober 2010
Vanuit Loja gaat het over goed bereidbare (nog eens: president Correa is uitstekend bezig wat infrastructuur betreft) naar Maracas waar je de grens met Peru oversteekt. Aan de grensovergang moet je even uit de bus om administratief Ecuador te verlaten en Peru binnen te gaan. Voor mij ging dat gepaard met een muggensteek of 9... Welkom in Peru!
We hadden Loja rond 23u (zondag) verlaten en reden Peru binnen om 4u15 's nachts (maandag), tegen 8u waren we in Piura (Peru). Onze volgende bus Piura-Trujillo zou pas om 13u30 vertrekken en we hadden dus even de tijd om Piura te verkennen. Piura is een industrieel stadje in het noorden van Peru, maar ondanks de korte tijd die wij er spendeerden zou ik toch durven zeggen dat het stadje karakter heeft. Het centrale plein voor de kathedraal is erg mooi en de mensen zijn er enorm vriendelijk. De meest hulpvolle man die we tot nu toe zijn tegengekomen is zonder twijfel de bediende op het plaatselijke bureau van de Peruviaanse toeristische dienst. We hadden het geluk de processie van de patroonheilige van Peru te mogen meemaken in Piura en bezochten nog het huis/museum van admiraal Grau, een Peruviaanse held uit de oorlog om de Pacifische Oceaan die Chili tegen Peru en Bolivie opzette.
Na een stevig middagmaal (voor Nele toch) zetten we koers richting Trujillo. 8u bus overdag. Ideaal om de blog naar het Engels te vertalen zodat het Montrealese gedeelte van onze vrienden ook kan meevolgen. We waren beiden nogal verrast door het desolate, woestijnlandschap in het noorden van Peru. Nu we al wat verder hebben gereisd, zijn we er achter dat heel de kust van Peru vooral woestijn is. Schitterend, maar o zo droog. In Trujillo stapten we van de ene bus in de andere. Dit keer namen we plaats in een nachtbus en het was voor ons de eerste kennismaking met de ongelooflijke luxe van de Peruviaanse busvloot. De wegen in Peru zijn tien keer slechter dan in Ecuador, maar daartegenover staat dat de bussen honderd keer luxueuser zijn. We voelden ons net in de businessclass van Emirates Airlines, stewardes en al. 10 uur later stapten we uitgeslapen - of toch bijna - uit onze bus in Huaraz. Onze eerste echte stop in Peru. Ondertussen was het dinsdagmorgen, ongeveer 7uur...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten