multilingual links

Switch to the English version of this blog.

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws:
Onze trip in Zuid-Amerika zit er op. We hebben de hete Brazilaanse zomer weer geruild voor de koude, maar zonnige Montrealaise winter. Recent plaatsten we de nog de verhalen van Buenos Aires en Brazilie online.
Volg de links in de balk hierboven om terug te keren naar de verhalen per land. Wil je alle foto's nog eens bekijken klik dan hier.

11/15/2010

PERU

1. Welkom in Peru.
Vanuit Loja (Ecuador) reisden we per bus naar Huaraz (Peru).
Hier vind je een kort verhaal van de lange busrit.
De foto's van Piura en de luxueuse bus vind je hier.

2. Huaraz en Chavin.
Huaraz is een stadje dat op 3090m hoogte aan de "voet" van de Cordillera Blanca ligt. Het is de uitvalsbasis voor trektochten in de Andes en wordt daarom ook wel het Katmandu van de Andes genoemd.
Chavin is een stadje aan de andere kant van de Cordillera Blanca waar je de ruines terugvindt van de oudste bekende beschaving van Peru. Wij bezochten wat er nu nog overblijft van de Chavin-beschaving.
Lees hier alles over onze ervaringen in Huaraz en onze uitstap naar de ruines van Chavin.
De foto's vind je hier.

3. De Santa Cruz trektocht in de Cordillera blanca.
Wij waagden ons aan de Santa Cruz trek in de Cordillera Blanca. Deze trek is een van de meest populaire treks in de bergketen. Je spendeert 4 dagen en 3 nachten in het gebergte en bevind je voortdurend op een hoogte tussen de 3800 en 4500m en je bent na elke bocht van het pad weer stomverbaasd door het prachtige landschap dat zich voor je uitspreidt.
Deze link brengt je naar onze ervaring van de Santa Cruz trek.
De foto's vind je hier.

4. Lima.
We brachten een kort bezoek aan de cultuurrijke hoofdstad van Peru, Lima.
Hier vinden jullie onze impressie.
De foto's vind je hier.

5. De oase van Huacachina.
De kust van Peru is behoorlijk woestijnachtig. Ten zuiden van Peru vind je stadjes in de woestijn zoals Pisco, Ica en Nazca. In plaats van deze stadjes te bezoeken kozen wij er voor om te relaxen aan de oase van Huacachina op een steenworp van Ica. Naast uitblazen aan de rand van een zwembad of de prachtige oase kan je hier ook zandsurfen en een buggy-rit door de woestijn maken. Schitterend!
Je leest alles over onze ervaringen aan de rand van de oase en in de omliggende woestijn via deze link.
De foto's vind je hier.

6. Cuzco
Cuzco is the place to be voor alles wat met de Inca-cultuur te maken heeft. Het was de hoofdstad van het Inca imperium en de eerste en belangrijkste stad die door de Spaanse conquistadores werd gesticht.
De details van onze culturele ervaring vind je hier terug.
De foto's vind je hier.

7. Het Inca trail en Machu Picchu
We vertrokken op een vierdaagse trektocht over de originele route van de Inca's naar Machu Picchu, de wereldberoemde ruines van een Inca-stad hoog in de bergen.
Je vindt alle details over de inca-route en Machu Picchu en onze mening daarover hier.
Onze foto's vind je hier.

8. Arequipa en de Colca canyon
Arequipa is de tweede grootste stad van Peru. Je vindt er een groot aantal koloniale gebouwen opgetrokken uit witte lava-stenen, vandaar de bijnaam de witte stad. Wij hebben het met onze eigen ogen gezien.
Vanuit Arequipa ben je snel in de Colca Canyon, een canyon dieper en groter dan de Grand Canyon. We waagden ons aan de afdaling.
Onze impressie van Arequipa en het verhaal van onze afdaling in de canyon vind je hier.
De foto's van zowel Arequipa als de Colca canyon staan hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten