multilingual links

Switch to the English version of this blog.

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws:
Onze trip in Zuid-Amerika zit er op. We hebben de hete Brazilaanse zomer weer geruild voor de koude, maar zonnige Montrealaise winter. Recent plaatsten we de nog de verhalen van Buenos Aires en Brazilie online.
Volg de links in de balk hierboven om terug te keren naar de verhalen per land. Wil je alle foto's nog eens bekijken klik dan hier.

11/08/2010

Lima

Maandag 25 Oktober 2010
Onmiddellijk na de Santa Cruz trek en nog dezelfde dag (zondag) namen we een nachtbus naar Lima om daar tegen 7u 's morgens aan te komen. Na onze 4-daagse wandeltocht doorheen het mooie en verlaten landschap van de Cordillera Blanca, waren we niet 100 procent klaar voor de drukte van de hoofdstad van Peru die maar liefst 9 miljoen inwoners telt. We twijfelden zelfs even of we niet ineens zouden doorrijden naar onze volgende bestemming, maar besloten uiteindelijk de stad toch een kans te geven, volledig terecht zo bleek. Ja, Lima is supergroot, maar het oude centrum van de stad is eigenlijk klein en kan je gemakkelijk op 1 dag bezoeken als je de musea overslaat. In dat oude deel van de stad is het helemaal niet zo druk en kom je voortdurend toffe pleintjes en mooie gebouwen tegen. In de voormiddag doolden we wat door de kleine straatjes. Klokslag 12u stonden we, samen met tientallen andere toeristen (en locals, zo gaf een oudere Peruaan naast me ons de nodige uitleg) paraat aan het Plaza Mayor voor het Presidentieel Paleis om de wissel van de wacht aan te schouwen. Het geheel ging gepaard met veel getrommel en getrompetter en gedurende 10 minuten zagen we enkele 'wachters' met veel show het plein opwandelen (allemaal mooi tegelijk, best wel cool om eens te zien), maar van de zogenaamde wissel zagen we niet veel... het leek ons eerder een verdwijning van de wacht :). In de namiddag bezochten we de San Francisco-kerk en haar catacomben (waar je nog steeds botten van duizenden mensen kunt zien liggen...een beetje luguber eigenlijk) en namen we een minibusje naar de top van de berg San Cristobal. Van daaruit heb je een mooi zicht over de hele stad. We sloten de dag af zoals dat hoort in de hoofdstad van Peru: met de cocktail waar het hele land (terecht) fier op is, de Pisco Sour! Mmmm...

1 opmerking:

  1. Wij hebben de mirabus genomen en tijdens een 2 uur durende rondrit de stad mogen verkennen. Heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen