multilingual links

Switch to the English version of this blog.

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws:
Onze trip in Zuid-Amerika zit er op. We hebben de hete Brazilaanse zomer weer geruild voor de koude, maar zonnige Montrealaise winter. Recent plaatsten we de nog de verhalen van Buenos Aires en Brazilie online.
Volg de links in de balk hierboven om terug te keren naar de verhalen per land. Wil je alle foto's nog eens bekijken klik dan hier.

10/13/2010

Cotopaxi

Zaterdag 2 Oktober 2010
Het was tijd om de rest van Ecuador te verkennen en het reeds vertrouwde Quito achter ons te laten. De eerstvolgende bestemming: de 2e hoogste vulkaan van Ecuador, de Cotopaxi (5897 m). Met een jeep van de 'Biking Dutchman' reden we tot aan de parkeerplaats in het Nationale Park op zo'n 4500m hoogte. Van daaruit mountainbiketen we naar beneden, gevolgd door onze gids Fernando in de 'volgwagen'. Alles verliep prima: goede fietsen, fantastisch mooi landschap en downhill mountainbiken... Op persoonlijk verzoek zette Fernando ons af aan Tambopaxi, een hostel in het park (met een prachtig uitzicht op de vulkaan), waar je ook kunt kamperen. We zetten er ons tentje op en maakten nog een korte wandeling door het park. Je kan er wilde paarden van de bergen af zien razen en lama's, koeien en stieren in de valleien zien grazen. Echt een droomplaats om te kamperen!

Zondag 3 Oktober 2010
Super geslapen in de tent en dan wakker worden met een geweldig uitzicht op de vulkaan. Heerlijk! Samen met Pierre-Roland (Zwitser) en Johan (Zweed) die ook in het hostel verbleven, regelden we een pick-up die ons vanuit ons hostel tot aan de parkeerplaats bracht. Vanaf de parkeerplaats wandelden we omhoog naar de refugio (een soort hut waar diegenen die de vulkaan helemaal willen beklimmen, moeten blijven slapen alvorens een poging naar de top te ondernemen) en vandaaruit naar het begin van de gletsjer (op 5000m hoogte). Omwille van de hoogte was dat best een zware beklimming, ook al was het qua afstand niet zo ver. We werden na de klim wel beloond met een heel mooi uitzicht over het park. Nadat we terug afgedaald waren, namen we met z'n 4'en opnieuw diezelfde pick-up naar de in/uitgang van het park en daar namen we de bus naar Latacunga. Pierre-Roland en Johan gingen verder naar Banos, wij bleven in Latacunga, van waaruit we zouden beginnen aan de Quilotoa-trek. In het hostel in Latacunga liepen we Martijn tegen het lijf, een Nederlander die we eerder al in Quito hadden leren kennen. Hij zou ons samen met Nienke, een andere Nederlandse, vergezellen gedurende de komende dagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten