multilingual links

Switch to the English version of this blog.

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws:
Onze trip in Zuid-Amerika zit er op. We hebben de hete Brazilaanse zomer weer geruild voor de koude, maar zonnige Montrealaise winter. Recent plaatsten we de nog de verhalen van Buenos Aires en Brazilie online.
Volg de links in de balk hierboven om terug te keren naar de verhalen per land. Wil je alle foto's nog eens bekijken klik dan hier.

10/13/2010

Banos en Puyo

Woensdag 6 Oktober 2010
Tijd om de spieren even te laten ontspannen. En waar kan dat beter dan in Banos, een klein, rustig stadje dat bekend staat om haar thermische baden, met water vol mineralen, afkomstig uit de vulkanen in de buurt. Overdag hingen we met z'n 3'en (Martijn vergezelde ons nog steeds) wat rond in het stadje en 's avonds testten we een van de baden, termas de la Virgin, uit. Er was een heel heet bad (42 graden), een lekker warm bad en een ijskoud bad om af te koelen. Ideaal dus voor het lichaam en de spieren. Zalig! In de baden leerden we ook 2 toffe koppels uit Frankrijk kennen die ons de volgende dag zouden vergezellen op onze mountainbiketocht naar Puyo.

Donderdag 7 oktober 2010
De volledige tocht van Banos naar Puyo is iets meer dan 60 km. Het meeste daarvan is bergaf, maar er zitten toch enkele kuitenbijters bij. Goed dat we gisteren de spieren hebben laten ontspannen. De eerste 20 km van de tocht wordt ook wel de watervallenroute genoemd omdat je onderweg verschillende watervallen passeert. Tegen de middag kwamen we aan bij de Diablo-waterval, de bekendste uit de hoop. Om bij de waterval te geraken, moet je eerst 10 minuten een pad naar beneden volgen en dan kun je via een heel smal gangetje tot achter de waterval geraken. Cool zunne! Na de lunch vertrokken de 4 Fransen terug naar Banos, wij gingen met ons 3 verder naar Puyo. De eerstvolgende waterval op onze weg was er eentje om in te kaderen. Heel erg mooi, midden in de natuur en we konden er zwemmen! Heerlijk! Pauze van een klein uurtje en dan verder fietsen naar Puyo. Nu nam het aantal beklimmingen pas echt toe. Al bij al was het een zware, maar zeer mooie fietstocht. Tegen 18u kwamen we aan in Puyo, een stadje dat aan de Amazone-jungle grenst. Nadat men onze fietsen was komen ophalen (en in ruil onze rugzakken bracht) gingen we lekker eten in het mooie El Jardin (iets duurder, maar we vonden dat we dat wel verdiend hadden) en deden voor het slapen gaan nog wat opzoekwerk voor een jungletrip voor de komende 2 dagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten